Vrtić Palčić Zagreb

Upute za boravak djece u vrtićima

TEMELJNE ODREDNICE:

Djeca s kroničnim bolestima ili u doticaju s kroničnim bolesnicima – preporučuje se ostanak kod kuće

Ostanak kod kuće kada je to moguće. Ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati( majke na porodiljnom, trudnice, te roditelji koji imaju mogućnost raditi od doma) s obzirom da je broj djece u vrtiću takav da se inače mjere neće moći poštivati.

Organizacija rada na slijedeći način:

odgojno obrazovne skupine djece s manjim brojem uvijek iste djece(po mogućnosti do 9 djece u grupi plus odgajatelj što ukupno daje po 10 osoba -nakon formiranja skupine djece potrebno je 14 dana (od početka primjene ovih uputa uključujući neradne dane) da bi se primila  nova djeca.

Ne možete doći bez prethodne najave- nećemo Vas primiti!!

za grupu brine jedan odgajatelj bez „preklapanja“

skupina boravi u jednoj odgovarajućoj prostoriji

ULAZAK I IZLAZAK IZ VRTIĆA

PRIMOPREDAJE DJECE :

Roditelji/ skrbnici dovode i odvode djecu na način da ako je ikako moguće NE ULAZE u ustanovu osim u krajnjoj nuždi (UKOLIKO DIJETE NEUTJEŠNO PLAČE), već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu u odnosu na druge roditelje najmanje 2m. Dijete odgajatelj preuzima ili prepušta ispred ulaza u ustanovu.

Oprema za dijete donosi se isključivo petkom kada a se dolazi po dijete. Odgajatelj preuzima i vraća ruksak sa stvarima ispred ulaznih vrata. Odgajatelj odlaže ruksak, te ruksak stoji neiskorišten preko vikenda i počinje se koristiti tek nakon pauze od 48-72 sata.

RODITELJI/ SKRBNICI SE NE OKUPLJAJU NA ULAZU!
(Molimo Vas za strpljenje pri primopredaji)

BOLESNI RODITELJI/SKRBNICI ne smiju dovoditi niti odvoditi djecu iz ustanove. Ne smiju ulaziti u prostore (osim u slučaju nužde) ustanove ako imaju povišenu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja ili kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnima na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi, pogotovo ako su u samoizolaciji.

BOLESNA DJECA

Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu (37,2 i veća), respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogla biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da su mogli biti zaraženi s COVID-19 OSTAJU kod kuće te ih roditelji/ skrbnici NE SMIJU dovoditi u ustanovu. Činjenice iz predhodne dvije rečenice , kao i činjenicu da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja te ne postoji druga mogućnost zbrinavanja djece, kao i to da je roditelj upoznat s ovim uputama u cjelini, RODITELJ POTVRĐUJE PISANOM IZJAVOM RAVNATELJU USTANOVE PRIJE UKLJUČIVANJA DJETETA U USTANOVU!

.docx format, 12kb

Djeca ne nose maske!

OBVEZE RODITELJA / SKRBNIKA

izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, te u slučaju povišene temperature ne smije dovoditi dijete u ustanovu već se javlja telefonom vrtiću i pedijatru radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Bez ispričnice pedijatra Vas nećemo primiti, te se obavezno najaviti pri dolasku.

Ako djeca razviju simptome COVID infekcije tijekom boravka u ustanovi, odgajatelj odmah obavještava roditelje, koji u NAJKRAĆEM MOGUĆEM ROKU MORAJU DOĆI PO DIJETE.

DRUGE ZARAZNE BOLESTI: djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također NE DOLAZE u ustanovu!

Dječji vrtić Palčić

Adresa:
Saliha Alića 4
Zagreb 10090 Hrvatska
01/37 04 072

Ostale informacije

OIB: 64509160041
IBAN: HR9623400091110248279

Javite nam se

Vrtić Palčić 2019. Sva prava pridržana

web: dzDesign