Menu
A+ A A-
15May

Ostale aktivnosti

Nakon redovnog 10-satnog odgojno obrazovnog rada vrtić svoje prostorije, ponedjeljkom i četvrtkom prepušta dječjem zboru i ritmici “Zagrebački mališani“.

Ostale aktivnosti

Dječji pjevački zbor "ZAGREBAČKI MALIŠANI" u sezoni 2013/2014. navršava 34 godine uspješnog djelovanja!
"Mališani" njeguju jednoglasno pjevanje koje odgovara njihovoj dobi i razvija njihove glazbene sposobnosti.

Istovremeno, da se ne bi sputavala spontanost, uvodi se i koreografija kao dodatna vrijednost pjesme.

U 34 godine djelovanja zbora, zbile su se i mnoge društvene promjene, koje su se najvidljivije odrazile u imenu zbora.
U trenutku osnivanja ono je glasilo "Trešnjevački klinci". Nekoliko mjeseci kasnije promijenjeno je u "Trešnjevački mališani". Pod tim imenom zbor djeluje do 1989. godine kada dobiva naziv "Zagrebački mališani", pod kojim djeluje i danas.
Od prvih početaka do danas, sa zborom je njegov osnivač, dirigent i umjetnički voditelj, profesor Zlatko Kubik, glazbeni pedagog koji je za svoj rad nagrađen ordenom reda DANICE HRVATSKE S LIKOM ANTUNA RADIĆA i PLAKETOM GRADA ZAGREBA.

Doprinos Zagrebačkih mališana dječjoj diskografiji je velik. Do sada je izdano 26 nosača zvuka, 6 video-kaseta te 6 DVD-a.
Osim nekoliko nominacija za glazbenu nagradu "Porin", Zagrebačkim mališanima je najveća nagrada što su njihova diskografska izdanja našla put u mnoge domove, vrtiće i škole, u srca njihovih poklonika, što je vidljivo iz broja prodanih nosača zvuka.

Koncerti "Mališana" ne oduševljavaju samo repertoarom skladbi, već i pažljivim i pedagoškim odabirom voditelja i gostiju koncerata.

Osim koncerata u Zagrebu, "Zagrebački mališani" su imali čast gostovati u mnogim gradovima u Hrvatskoj i inozemstvu gdje su s ponosom izvodili najljepše pjesme hrvatske dječje glazbene baštine, a mogu se pohvaliti i sudjelovanjem u kazališnim predstavama.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Kontakt

Dječji vrtić Palčić
Saliha Alića 4
10090 Zagreb
Hrvatska

OIB: 64509160041
IBAN : HR9623400091110248279

Tel / Fax

01/37 04 072

Mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Društvne mreže

Prati sva dešavanja u našem vrtiću i na društvenim mrežama

Facebook

Log in